Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά 9 , 10678, Αθήνα
210-3838531
tavern.trata@gmail.com

Σχετικά με μας

Created with Sketch.

Ποιοι είμαστε …

Το 2008 ο Χριστόφορος Χαλκιαδάκης ανοίγει την πρώτη ψαροταβέρνα στην καρδιά της Αθήνας. Με όρεξη και αγάπη για την θάλασσα και το καλό φαγητό, επιλέγει την οδό Θεμιστοκλέους  για να στεγάσει το όραμα του. Ένα αυθεντικό ταβερνάκι που θα φιλεύει τους επισκέπτες του με τα καλούδια της θάλασσας και φυσικά … Φρέσκο ψάρι!! Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλόξενο με το άσπρο μπλε να κυριαρχεί και να σε μεταφέρει σε γνώριμο νησιωτικό σκηνικό.

Τα χρόνια πέρασαν ώσπου το 2010, η Θεανώ και η Νίκη ανέλαβαν τα ηνία της Τράτας και έφεραν το δικό τους μεράκι στο εγχείρημα του πατέρα τους , εμπλουτίζοντας το παραδοσιακό μενού και με σύγχρονες γευστικές πινελιές.

Σύντομα η Τράτα έγινε σημείο αναφοράς στους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο! Άνθρωποι από κάθε γειτονιά της Αθήνας , άνθρωποι από το καλλιτεχνικό στερέωμα και το χώρο της πολιτικής, Έλληνες και μη, την έκαναν στέκι τόσο για τις νοστιμιές της όσο και για την φιλοξενία της. Χαρακτηριστικά που άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουλτούρα και την καταγωγή της οικογένειας που δεν είναι άλλη από την Κρήτη ! Μια δοκιμή και μια ρακή, θα είναι αρκετά για να σας πείσουν!

Η φιλοσοφία μας …

Με την Τράτα να αποτελεί τη μόνη ψαροταβέρνα στην περιοχή που προσφέρει φρέσκο Ελληνικό ψάρι, στοχεύουμε κάθε καλοφαγάς να μείνει ευχαριστημένος .

Η αγάπη μας για το φαγητό αποτελεί κοινό παρανομαστή για την ομάδα της Τράτας και η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται προσωπική υπόθεση. Συνεργαζόμαστε παρέα, ώστε η ποιότητά μας να παραμένει σταθερά υψηλή και οι γεύσεις μας να εμπλουτίζονται με ό,τι μας προσφέρει η Ελληνική Μεσόγειος. Η μοντέρνα και συνάμα παραδοσιακή αισθητική της Τράτας θα σας μεταφέρει στα πανέμορφα Ελληνικά νησιά.

Σήμα κατατεθέν οι λευκές και γαλάζιες καρέκλες που στο πίσω μέρος τους αναγράφουν το όνομα ενός Ελληνικού νησιού. Η διάθεση να ευχαριστούμε τους καλεσμένους , η υψηλή και ταυτόχρονα προσιτή ποιότητα αλλά και το μεράκι μας, είναι όλα εκείνα τα οποία κέρδισαν με τα χρόνια την προτίμηση των θαμώνων μας, και σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψετε.

Η πρόταση μας …

Καθημερινά οι επιλογές μας ανανεώνονται με φρέσκα ελληνικά ψάρια για τα οποία μας ρωτάτε και διαλέγετε επί τόπου. Παράδοσή μας η ψαρόσουπα βελουτέ και καμάρι μας οι μακαρονάδες με άρωμα θάλασσας. Συνοδευτικά, θα σας προτείνουμε τις ψαρολιχουδιές που θα ταιριάξουν με την δική σας επιλογή.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

elΕλληνικά